Merkez Bankası İstanbul’a doğru...

Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü ile Merkez Bankası, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) merkezlerinin İstanbul'a taşınmasını öngören kanun tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu

soL (HABER MERKEZİ) 11 Ocak'ta Ziraat, Halk ve Vakıfbank'ın yanı sıra Merkez Bankası'nın da hükümetin eylem planı doğrultusunda İstanbul'a taşınacağını açıklanması üzerine bugün Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü ile Merkez Bankası, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) merkezlerinin İstanbul'a taşınmasını öngören kanun tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Daha önce çeşitli görüş ayrılıklarına neden olan Merkez Bankası'nın taşınma gündemi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Merkez Bankası, alacağı kararlarda özerktir. Bulunacağı yere ise kanunla hükümet olarak karar verebiliriz. Merkez Bankası'nın İstanbul'da olması hem bankanın işlevini artıracak hem de oradaki gücü farklı bir konuma gelecektir. Kanunsa kanun çıkartırız. Bunun kararını verdik." demişti.

Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nezdindeki Risk Merkezi faaliyetleri, Türkiye Bankalar Birliğine devredilecek. Böylece Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınmasına dair bir adım daha atılmış oldu.