Merkel ve Hollande anlaştı: Yunan halkı daha fazla fedakârlık yapacak

Berlin'de bir araya gelen Angela Merkel ve François Hollande, Yunanistan'ın kemerlerini birlikte sıkacaklarını açıkladılar.

Avro bölgesinde giderek artan borç yükünün nasıl çevrileceği konusunda anlaşmaya varamayan Angela Merkel ve François Hollande Yunanistan’a "reform" adı altında dayatılan emek düşmanı politikaların uygulaması için birlikte hareket edeceklerini ifade etti.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Berlin'de bir araya gelen Almanya Şansölyesi Angela Merkel, borç krizindeki Yunanistan'ın ekonomisini denetlemek üzere ülkeye baskı yapılması konusunda işbirliği yapacaklarını dile getirdi.

Her geçen gün artan ekonomik kriz karşısında avro bölgesinin biriken borç sorunu hakkında Fransa ve Almanya arasında uzun süredir devam eden "ortak borç havuzu" ve eurobond tahvillerinin oluşturulması için anlaşmazlığın sürmesine karşın, Yunan halkının daha fazla fedakârlık yapması ve kemer sıkmaya devam etmesi konusunda ise bütünüyle anlaşmaya varılması dikkat çekti.

Merkel ve Hollande: “Yunan halkı sorumluluklarını yerine getirmeli”
Zorunluluklara bağlı kalarak Troyka raporunun beklenmesini ve sonuçları görmeyi önemsediğini belirten Merkel, "Yunanistan'ın, ülke halkından çok fazla şey talep eden reformları uygulaması için çalışacağız" dedi.

Merkel ayrıca, ‘’Yunan halkının yapmak zorunda olduğu fedakârlıklar için Samaras’ı cesaretlendireceğiz’’ şeklinde konuştu.

Kendisi ve herkesin de Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nde kalmasını istediğinin altını çizen Hollande ise, "Ancak bu hedef için Yunanistan'ın sorumluluklarını yerine getirmesi için çaba göstermesi gerekiyor" dedi.

Samaras, kesintileri 4 yıla yaymak istiyor
Yunan halkına yönelik uygulanan kemer sıkma ve mali disiplin politikalarının devam edeceği konusunda Merkel ve Hollande'a söz veren Yunanistan Başbakanı Samaras, ülkesinin iki yıllık 11.6 milyar Avro olan kesinti tutarını 4 yıla yaymak amacıyla Avrupalı liderlerle görüşmelerde bulunuyor.

Samaras, ''Ekonomiyi hızlıca canlandırmak ve devletin gelirlerini artırmak için bir parça nefes alabilmek istiyoruz. Daha fazla zaman, doğrudan daha fazla para anlamına gelmez” açıklamasında bulunmuştu.

Yeni kredi dilimleri için onay bekleyen Samaras, bugün Berlin'de Merkel ile, yarın ise Hollande ile görüşecek.

(soL-Ekonomi)