MB faize dokunmadı

Aylık olağan toplantısını yapan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz oranlarında herhangi bir değişiklik yapmadı.

soL (HABER MERKEZİ) Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (MB PPK) aylık olağan toplantısı dün yapıldı. Toplantıda faiz oranlarında bir değişikliğe gidilmedi.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün ve diğer emtia fiyatlarındaki düşüş eğiliminin enflasyonu olumlu etkileyeceğinin beklendiği belirtildi.

Diğer yandan açıklamada, "son dönemde açıklanan verilerin ekonomik yavaşlamanın sürüyor olduğuna işaret ettiği" ifade edildi. Dünya ekonomisinde sorunların sürüyor olduğu belirtilen açıklamada, iç piyasada ise "belirsizliklerin azalmasının iç talebi destekleyeceği" tahmin edildi.

MB'nin kararı, aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faizlere yönelik son kararıyla da paralellik arz ediyor. Geçtiğimiz hafta faiz oranlarını görüşen ECB ve İngiltere Merkez Bankası da faiz oranlarında artırıma gitmemişti.

Merkez Bankası geçtiğimiz ayki toplantısında faiz oranını 0,50 oranında artırma kararı almıştı. Kurul, Mayıs ayından bu yana yaptığı aylık toplantılarda faiz oranını artırma kararı alıyordu.Temmuz ayı itibari ile faiz oranı 16,75 düzeyinde seyrediyor.