Likör'e teklifler AKP'cilerden

İstanbul Mecidiyeköy'deki eski Likör Fabrikası arazi ve binasının özelleştirme ihalesine başvuran iki konsorsiyumdan birinin başında Kiler, diğerinin başında Aşçıoğlu İnşaat var.

soL (HABER MERKEZİ) Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye ait olan İstanbul Mecidiyeköy'deki eski TEKEL Likör Fabrikası arazisinin özelleştirme ihalesi yapıldı. Gelir paylaşımı yöntemiyle satışa çıkartılan değerli gayrımenkule iki teklif verildi.

Teklifi veren her iki ortak girişim grubunun başında islamcılığı ve AKP'ye yakınlığı ile bilinen bir inşaat şirketi bulunuyor.

307 milyon 500 bin YTL'lik teklifi veren Aşçıoğlu - Ofton - Meydanbey - Omak grubunun lideri olan Aşçıoğlu inşaat, süper lüks Selenium rezidans binalarının sahibi. 206 milyon 250 bin YTL'lik ikinci teklifi veren Biskon - Kiler grubunun lideri Kiler ise, halen İstanbul 4. Levent'teki Sapphire isimli lüks gökdelenin inşaatını sürdürüyor.

Halen Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı olarak kullanılmakta olan Likör Fabrikası binasının özelleştirilmesi için daha önce iki kez ihaleye çıkılmıştı. İlk ihaleye tek başına katılan Kiler Grubu 297,5 milyon YTL teklif etmiş, ancak ihale başka katılımcı olmadığı için iptal edilmişti. Kiler temsilcileri ikinci ihale günü de ihale salonuna gelmiş, ancak onlardan başka gelen olmadığı için teklif vermemişlerdi.