Küresel mali sektör küçülecek

Lehman Brothers'ın iflas kararını açıklaması piyasalara bir kara pazartesi daha yaşattı. IMF Başkanı yaptığı açıklamada küresel mali sektörün daralacağı uyarısında bulundu.

soL (HABER MERKEZİ) ABD'nin başlıca finans kuruluşlarından Lehman Brothers'ın iflasını açıklamasının ardından uluslararası piyasalar haftanın ilk gününü kara pazartesi olarak algıladılar. Uluslararası piyasalar krize odaklanırken, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, küresel mali krizin yan etkilerinin henüz bitmediğini ve krizin atlatılmadığı uyarısında bulundu.

Kahn, Kahire'de yaptığı açıklamada, küresel mali krizin en kötü safhasının henüz atlatılmadığını belirtirken, küresel mali sektörün küçüleceğini dillendirdi. Kahn'a göre piyasaların gelecek yıl toparlanabilecek.

IMF Başkanı, Lehman Brothers örneğinden hareketle, bundan sonraki süreçte küresel mali piyasalarda mali kurumlar arasındaki birleşmelerin hızlanacağını belirtirken, bağımsız yatırım bankacılığının da yavaş yavaş ortadan kaybolacağını tahmin ettiklerini vurguladı.

ABD Başkanı George Bush'un, bugün basına, mali piyasalar konusunda bir açıklama yapacağı belirtiliyor.