Kriz derinleşiyor, evsiz sayısı artıyor

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki “çadırkent”in nüfusu ekonomik krizle derinleşitkçe artıyor.

soL (DIŞ HABERLER) Mortgage krizi ve işsizliğin artması sonucu evsiz kalanların sayısında ciddi bir artış kaydedilirken hükümetten konut hakkı bekleyen evsizler şehir dışındaki çadır bölgelerini dolduruyorlar.

Sacramento şehrinde 200 evsizin barındığı çadırkentin medyada yer almasıyla tekrar gündeme gelen evsizlerin sayısının artması bekleniyor.

Başkan Barrack Obama bu hafta yaptığı açıklamada konut sorununun önemine işaret ederken "bizimki gibi zengin bir ülkede çocukların ve ailelerin açıkta kalmaları kabul edilemez" dedi.

Washington Ulusal Evsizler Koalisyonu müdürü Michael Stoops evini kaybetmek üzere olan binlerce vatandaşın olduğunu ve önümüzdeki iki yıl içerisinde benzer çadırkentlerin sayısında dramatik bir artış olacağını ifade etti.

Evsizlerle ilgili raporlar 2005 yılında ülkede toplam 744 bin civarında evsiz olduğunu gösterirken bu rakam 2007 yılında 672 bine düşmüştü. Ancak etkisini gösteren krizle birlikte bu sayıda önemli bir artış olması bekleniyor.

Evsiz kalan insanların önemli bir kesiminin ya sokaklarda, arabalarda, çadırlarda ya da terk edilmiş binalarda yaşadığı ifade ediliyor.

Sacramento da evsizleri koruma amaçlı bir organizasyon olan St. John's Shelter görevlileri son ç ay içerisinde kendilerine gelen barınma taleplerinde yüzde 100'lük bir artış olduğunu ifade ederken daha önce büyük oranda işsizlerin yararlandığı kuruma giderek çalışan ve eğitimli kesimlerin de başvurduğunu belirtiyorlar.