Kaçın Unakıtan geliyor!

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, devlet elinde iyi işletilemediğini öne sürerek, ormanların da özel sektöre açılması gerektiğini söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Ülke genelinde özel sektör tarafından yürütülen 61 adet hidroelektrik santralin (HES) temel atma töreni Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nde yapıldı. Törende konuşan Maliye Bakanı Unakıtan hükümetin kalkınma modelinin temelinde özel sektörün olduğunu vurgularken "Enerjisi olmayan bir ülke, çek kuyruğunu gitsin, işe yaramaz" dedi.

"Satıyoruz ama para bulmak için değil"
Unakıtan son dönemde sık sık AKP hükümetinin neden özelleştirmeleri tercih ettiğine dair açıklamalar yapıyor. Son açıklamasında da "özelleştirmeleri neden yapıyoruz, para bulmak için yapmıyoruz sadece. Bu özelleştirmeler bir reform, yapısal reform" dedi.

"Koskoca demir perde gerisi ülkelerini düşünün. Amerika'dan bile önce uzaya çıktı bu adamlar. Ama birdenbire çöktüler, dünya haritasından o komünist sistem silindi gitti. Ne yoktu bu adamlarda da böyle oldu? Rekabet yoktu orada. Rekabetin olmadığı yerde ne gelişme olur, ne kalite olur, ne kalkınma olur" diyen Unakıtan, kalkınma için özelleştirmeleri tercih eden AKP'nin kaliteli bir hükümet olduğunu söyledi.

Devletin aklı ormanı da madeni de işletmeye yetmez.
Özel sektörün yapacağı HES'lerin dayandığı Su Kullanım Hakkı anlaşmalarını geliştirmeyi öneren Unakıtan, ormanların iyi işletilmediğinden yakınarak, "özel sektörü sokun ormanlara bakın nasıl olacak" dedi. "Gidin bakalım kuzey ülkelerinde özelleştirilmiş ormanlara bir bakın yani, nasıl yapmış adamlar. Madenleri verin kardeşim, işletilsin. Madenleri veriyorsun ama madeni çıkardığı gibi dışarı satıyor. Şunu bir işletip satın. Al şunu bir işlet. İşlet de bir değer katalım. İşletelim satalım, günah. Elin Çinlisi, elin diğer memleketleri işletiyor da, bunlar gökten zembille mi indi? "