İşsizlik verilerinde rekor

ABD'de işsizlik son 26 yılın en yüksek düzeyine ulaştı. Bununla birlikte part-time çalışanlarının sayısı milyonlara ulaşırken, çalışma saatlerinin de azaldığı görülüyor.

(HABER MERKEZİ) ABD'de açıklanan Mart ayı işsizlik verileri 1983 yılının en yüksek düzeyine ulaştı. Mart ayı işsizlik oranı yüzde 8,5'e ulaşırken, bu ay içerisinde tarım dışı istihdamda 663 bin kişi daha işinden oldu. ABD'de işsizlerin sayısı 13,2 milyona ulaştı. Buna ek olarak part-time çalışanların sayısı ise 423 binden 9 milyona ulaşmış durumda. Part-time çalışma saatleri 1964'ten bu yana en düşük düzeyde gerçekleşiyor.

Yeniden revize edilen verilere göre, Ocak içinde 741 bin kişi işten çıkarıldı. Bu rakam da yeni bir rekor olarak kayıtlara geçti. Buna göre Ocak ayında 1949 yılının Ekim ayından bu yana istihdamda en büyük düşüş yaşanmış oldu. ABD'de Şubat ayında da 651 bin kişi işini kaybetmişti. Geçen ay 650 bin kişinin işini kaybedeceğini tahmin ediyorlardı.

ABD'de durgunluğun başlangıcı olarak kabul edilen 2007 yılı Aralık ayından bu yana 5,1 milyon kişi işini kaybetti, işten çıkarmaların üçte ikisi son 5 ay içinde gerçekleşti.