İşsizlik maaşı düşürülüyor

AKP, daha önce hem süresini hem de miktarını arttıracağını açıkladığı işsizlik maaşını 2015 yılının sonuna kadar 5 aya düşürmeyi planlıyor

İŞKUR'un "2011-2015 Stratejik Planı"na göre, şu an itibariyle prim ödeme süresine bağlı olarak 180, 240 ve 300 gün olan ödenek alma süresini, 2015 yılı sonuna kadar ortalama 5 aya düşürmeyi hedefliyor.

İşsizlik ödeneği 5 aya düşüyor
Konuyla ilgili Ağustos ayında gazetelerde çıkan işsizlik maaşlarında büyük artış haberlerinin üzerinden henüz iki ay geçmeden işsizlik maaşlarının azalacağı İŞKUR tarafından açıklandı.

“İşsizlik maaşına zam!” (Habertürk Ekonomi), “İşsize bin 256 lira maaş!” (Vatan), “İşsizlik maaşında büyük artış: Çalışma da yanında yat!” (Milliyet) gibi başlıklarla sunulan ve bir kandırmacaya neden olan haberlerin gerçeği 3 ay geçmeden ortaya çıktı

Ağustos ayında hükümetin yapacağını açıkladığı değişikliğe göre işsizlik maaşı alma süresi 16 aya kadar çıkartılacak ve bin 300 liraya kadar maaş alınabilecekti.. Buna rağmen bunun maaş artışı anlamına gelmediğine soL Portal’da haberlerimizde yer vermiştik. Şimdi ise öngörülen bu 16 aylık maaş süresi de göz ardı edilerek sadece 5 aya düşürülecek.

“Özel sektörde işe girişleri her yıl arttırmayı hedefliyoruz”
İŞKUR’un 2011-2015 yılları arası bir diğer stratejik hedefi de, özel sektörde işe yerleştirlen işçi sasyısını her yıl bir önceki yıla göre yüzde 30 arttırmak olarak ifade ediliyor.

(soL - Ekonomi)