IMF Erdoğan'ı yine kızdırdı

Başbakan Erdoğan Davos'ta gazetecilerin IMF ile ilgili sorularını yanıtladı. Erdoğan sürecin sonuna gelinmişken IMF'nin iki yeni madde daha eklediğini ve bunu kabul etmediklerini söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF süreci tam bitme noktasına gelmişken yeni maddeler eklendiğini ve bunun kendilerini çok rahatsız ettiğini söyledi. Özellikle son getirilen iki maddeyi kabul etmeyeceklerini söyleyen Erdoğan "onların istediği şekilde anlaşmayı yapmamız mümkün değil" dedi.

Bir hafta sonra IMF ile yeniden görüşeceklerini anlatan Erdoğan Çarşamba gecesi IMF Başkan Yardımcısı John Lipsky ile görüştü. Görüşmeyi "çok faydalı" ifadesiyle tanımlayan Erdoğan "Olumsuz bir gelişmenin olmadığını, çözüme yönelik bir yaklaşımın olduğunu gördük. Verilen 10 günlük arada çalışmalar yapılacak ve sonra kaldığı yerden devam edecek" dedi.
Erdoğan'dan önce açıklama, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek tarafından da onaylandı. Şimşek, IMF ile müzakerelerde önemli bir noktaya gelindiğini, sonuç için de çalışmaların süreceğini söyledi.