‘İlaç gibi radyo’yu Doğuş aldı

Uzanlar’ın TMSF tarafından el konan ve parçalanarak satılan Star grubundan geriye kalan son yayın kuruluşları olan Kral TV ve Kral FM, dün Doğuş grubu tarafından satın alındı.

soL(HABER MERKEZİ) TMSF tarafından el konan ve parçalanarak satılan Uzanlar'a ait Star grubundan geriye kalan son yayın kuruluşları olan Kral TV ve Kral FM, dün TMSF'nin Esentepe'deki merkezinde düzenlenen ihale ile, 95 milyon dolara Doğuş Grubu'na satıldı. İhaleye Doğuş Grubu'ndan başka alıcı katılmadı.

Kral TV ve Kral FM için daha önce Çukurova Grubu tarafından 45 milyon dolar teklif edilmiş ancak bu teklif TMSF Fon Kurulu tarafından "Tek firma girdi, rekabet oluşmadı" gerekçesiyle onaylamamıştı.

2004 yılının Nisan ayında el konan Kral TV ve Kral FM dört yıldan fazla süredir TMSF bünyesinde bulunuyordu. Bu süre içerisinde kanalların yöneticileri, teknik ekipleri ve kadroları defalarca değiştirilmiş kuruluşlar eşe dosta maaş kapısı olarak kullanılırken, içerik açısından da dinci ve iktidar borazanı bir hale getirilmişti.

Kral TV ve Kral FM'i satın alan Doğuş Grubu'nun medya portföyü, NTV ve CNBC-E gibi daha "modern, laik ve piyasacı" içerikli kanallardan oluşuyor. Bu portföyün içinde "damarın adresi, ilaç gibi radyo" Kral FM'in nasıl yerleştirileci ise merak uyandırıyor.