Hattat Holding Çinli ortak buldu, gözünü devletin kömür santrallerine dikti

Batı Karadeniz'i "mega enerji üssü" ilan eden Hattat Holding, Çin’in en büyük elektrik santral üreticisi Harbin Electric ile Çerkezköy’de 250 milyon dolar yatırım yapacak. Mehmet Hattat, bu yatırımla devletin elindeki kömür santrallerini alacaklarını ifade etti.

Hattat Holding, Çin’in en büyük elektrik santral üreticisi Harbin Electric ile Çerkezköy’de 250 milyon dolar yatırım yapacak. Mehmet Hattat, bu yatırımla devletin elindeki kömür santrallerini alacaklarını ifade etti. 250 milyon dolarlık yeni yatırımla kurulacak tesiste elektrik santral ünitelerinin üretileceği ve yaklaşık 2000 kişilik istihdamın sağlanacağı ifade edildi.

İki şirket arasında dün düzenlenen imza törenine Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, Harbin Electric Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Gong Jing Kung ve Harbin Electric Group International Company Yönetim Kurulu Başkanı Guo Yu katıldı.

Törende konuşan Mehmet Hattat, "Harbin ile yapacağımız bu tesiste elektrik santrallerinin malzemelerini ve ekipmanlarını üreteceğiz. Bu tesiste kömür, hidroelektrik, rüzgar doğalgaz ve nükleer elektrik üretim santrallerinin ihtiyacı olan kazan, türbin ve jeneratörler üretilecek" şeklinde konuştu.

Harbin ile birlikte devletin elindeki kömür santrallerinin özelleştirme ihalelerine de gireceklerini söyleyen Hattat, "Bu santraller artık eski santraller, özelleştirme ihalelerini kazanırsak, Harbin ile bu santralleri yenileyeceğiz ve verimliliklerini artıracağız" dedi.

2012 içerisinde yüzde 50- yüzde 50 ortaklık payı ile kurulacak olan yeni şirket, 2 yıl içerisinde Çerkezköy yerleşkesinde 60 bin metre kare kapalı alana sahip olacak üretim tesislerini hayata geçirecek.

(soL- Ekonomi)