Halkbank'ın özelleştirilmesi onaylandı

Not artışı ile birlikte daha fazla yabancı sermayenin beklendiği şu günlerde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Halkbank’ın özelleştirilmesini onayladı.

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, Halkbank hisselerinin halka arz yolu ile özelleştirilmesiyle ilgili Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) nezdinde yapılan başvurunun onaylandığını bildirdi.

AA’nın haberine göre, Aksu yaptığı yazılı açıklamada, "Halkbank’ın halka arzının, ülkemiz açısından geçtiğimiz hafta gerçekleşen not artırımı da göz önüne alındığında, doğru zamanlaması ile yatırımcıların yüksek ilgisine mazhar olacağını düşünüyoruz" dedi.

Türkiye’nin bugün en hızlı gelişen, yatırımcılar açısından en çok ilgi ve güven duyulan sektörlerinin başında bankacılık sektörünün geldiğini, sektörün ”temel taşlarından” birini ise 1938 yılından bu yana faaliyetini sürdüren Türkiye Halk Bankası AŞ’nin (Halkbank) oluşturduğunu ifade eden Aksu, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Bu değerli şirketimizin halka arzını gerçekleştirmek suretiyle, halka arz büyüklüğü de göz önüne alındığında, Türk sermaye piyasalarının derinleşmesine, kurumsallaşmasına ve büyümesine önemli ölçüde katkı yapacağımız inancındayız. Halkbank’ın halka arzının, ülkemiz açısından geçtiğimiz hafta gerçekleşen not artırımı da göz önüne alındığında, doğru zamanlaması ile yatırımcıların yüksek ilgisine mazhar olacağını düşünüyoruz. Halkbank halka arzının ülkemiz ve yatırımcılarımız için hayırlı olmasını diliyoruz.”