Halka zorlu ayva!

Zorlu Enerji Grubu Başkanı Murat Sungur Bursa, elektrikte Temmuz'da geçilecek olan otomatik fiyatlama için “ayvayı yiyeceğiz, çaresi yok” dedi.

soL(HABER MERKEZİ) Zorlu Enerji Grubu tarafından grubun 15. kuruluş yıldönümü için düzenlenen basın toplantısında konuşan Grup Başkanı Murat Sungur Bursa, bir gazetecinin elektrikte Temmuz ayından itibaren geçilecek olan otomatik fiyatlandırma sistemi hakkındaki "ayvayı yiyecek miyiz?" sorusuna "ayvayı yiyeceğiz, bundan başka çaresi yok" şeklinde yanıt verdi.

Bursa ayrıca, otomatik fiyatlama sistemine geçişte belirlenecek olan baz fiyatın "gerçekçi" olması gerektiğini söyledi.

"Vallaha maliyeti kurtarmaz..."

Zorlu Enerji Grubu Başkanı Bursa, otomatik fiyatlamaya geçişte belirlenecek ilk fiyatın çok önemli olduğunu, bu fiyatın yanlış belirlenmesi halinde otomatik fiyatlama sisteminin sürekli olarak yanlış fiyat çıkartacağını söyledi.

Tüm enerji firmalarının "ilk baz fiyatların nasıl tespit edileceğini çok merakla beklediklerini" söyleyen Bursa, bu fiyatın tatmin edici olmaması halinde, hükümetin zaman içerisinde otomatik fiyatlandırma sistemi dışında müdahalelerde bulunması gerekeceğini öne sürdü. Bursa bu tip müdahalelerin "kamuoyuna anlatması çok zor olacağı" uyarısını yapmayı da ihmal etmedi.
Öte yandan "şu günlerde enerji bürokratı olmak istemeyeceğini" söyleyen Bursa, istedikleri "gerçekçi" fiyatlara ulaşılması halinde "çok ciddi zamlar gözükeceğini" söyledi. Bursa, ne düzeyde bir fiyat bekledikleri sorusuna ise "Biz hiç zam istemiyoruz. Biz diyoruz ki maliyetlerimizi hesap etsinler, ona uygun bir şey versinler. Bir rakam telaffuz etmeyeceğim" şeklinde bir esnaf yanıtı verdi.

"Abi bize gelişi böyle..."

Bursa, bir gazetecinin "vatandaş otomatik fiyatlandırmaya geçişle birlikte ayvayı yiyeceğini düşünüyor, fiyat ne olur?" şeklindeki sorusuna ise "herhalde ayvayı yiyeceğiz, bunun başka çaresi yok" yanıtını verdi. Petrol ve doğalgaz fiyatlarının birlikte yükseldiğini, elektrik fiyatının da gaz fiyatına endeksleneceğini söyleyen Bursa, bu gaz fiyatının otomatik fiyatlandırmasına biz elektrik fiyatını otomatiklersek bu ayvayı yememek mümkün değil" şeklinde konuştu.