Euro bölgesindeki işsizlik tırmandı

Avrupa istatistik Ofisi Eurostat'ın açıkladığı verilere göre Şubat ayında Euro bölgesindeki işsizlik oranı rekor kırdı. Ofis, bir ayda 319 bin kişinin işini kaybettiğini belirtti.

soL (DIŞ HABERLER) Eurostat'ın açıkladığı veriler AB'nin kalbi Euro bölgesinde işsizliğin tırmanışa geçtiğini ortaya koydu. Eurostat bölgede işsizliğin yüzde 8,5'e çıkarak son üç yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı. Yine Eurostat'a göre son bir ayda 319 bin kişi daha işsiz kaldı.

Eurostat verilerine göre Şubat ayında Euro bölgesindeki toplam işsiz sayısı 13 milyon 486 bin kişiye ulaştı. Bu rakamlar yüzde 8.7 olarak kayda geçen Mayıs 2006'daki işsizlik oranından bu yana en üst düzeyi gösteriyor.

Ocak 2009'da işsizlik oranı 324 bin yeni işsiz ile birlikte yüzde 8.3'e çıkmıştı. Ekonomik durumun kötüleşmesiyle birlikte geçen yaz aylarından bu yana işsizlik oranı düzenli bir şekilde artıyor.

İşten çıkarmaların giderek artması bu eğilimin devam edeceğini gösteriyor. Ocak ayında Euro bölgesinin temel ekonomilerinde ortaya çıkan işsizlik oranları şöyle: İspanya yüzde 14.8, Almanya yüzde 7.4 ve Fransa yüzde 8.6.