Erdoğan arada iş de bağladı

TOKİ'nin, Başbakan Erdoğan'ın girişimiyle Gürcistan'ın Gori kentinde yıkılan binaların yeninden inşasında yer alacağı açıklandı.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Erdoğan'ın hafta içinde Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili ile yaptığı temaslarda Gori kentinin yeniden inşası işini Toplu Konut İdaresi (TOKİ) adına bağladığı öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak, Erdoğan'ın Saakaşvili ile görüşmesinin ardından, daha yurda dönmeden Türk İşbirliği ve Kalkınma Dairesi'ne (TİKA) ön hazırlık talimatı verdiği, TİKA'nın da TOKİ kadrosundan uzmanları kullanacağı belirtiliyor.

Uzmanların çatışmaların tamamen son ermesinin ardından derhal Gori'ye gidecekleri ve proje çalışmalarına başlayacakları açıklandı. Ayrıca TİKA, altyapı çalışmaları için TOKİ dışındaki Sular İdaresi, TEDAŞ vb. kuruluşlardan uzmanları da görevlendirebilecek.

Diğer yandan, Gori'nin Güney Osetya'nın mı Gürcistan'ın mı kontrolünde olacağı halen açıklık kazanmış değil. Şehir halen Rus ordusunun kontrolünde bulunuyor ve Erdoğan'ın aceleciliği, Gori'nin yeniden inşasına talip olacak diğer inşaat şirketlerinin önüne geçme çabasını ele veriyor.

Bilindiği gibi Gori, Sovyet lideri Stalin'in doğup büyüdüğü kent.