Elektrikte özelleştirme devam edecek

Elektrikte özelleştirmeye tam gaz devam edileceğini duyuran Unakıtan böylelikle rekabet koşullarına uygun, fiyatların serbestçe belirlendiği bir elektrik piyasasına sahip olunacağını itiraf etti.

soL (HABER MERKEZİ) Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, elektrikte özelleştirmelerin devam edeceğini duyurdu. Afyonkarahisar'a bir dizi temel atma ve açılış törenleri için gelen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan gazetecilerin soruları üzerine elektrikte özelleştirmelerin başladığını belirtti ve Meclis'ten çıkacak bir kanunla üretimdeki özelleştirmelere kısa bir zaman içinde başlayacaklarını açıkladı. Unakıtan aynı zamanda, Türkiye'de elektrik piyasasının yakında tamamen özel ve rekabete dayalı bir piyasaya dönüşeceğini ileri sürdü. Unakıtan, elektrik piyasasındaki özelleştirmenin hem Türk toplumu hem de Türkiye fiyat liberalleşmesi açısından faydalı olacağını da itiraf etti.

Fiyat hareketleri ile ilgili olarak da konuşan Unakıtan, Merkez Bankası'nın enflasyon hedefini değiştirdiğini hatırlattı.

Parti kapatma davası ile ilgili bir yorum yapmak istemeyen Unakıtan, "Dava devam ediyor prosedür de işliyor" ifadelerini kullandı. Unakıtan, "Asıl olan Türkiye'de belirsizliğin ortadan kalkmasıdır. Siyasi belirsizlikler ekonomi için her zaman için bir risktir. Piyasalar devamlı olarak bunu satın alırlar. Dolayısıyla bu çeşitli şekillerde Türk toplumuna bir maliyet olarak ortaya çıkar. Mesela faizlerin yükselmesi gibi. Bu belirsizliklerin bir an önce ortadan kalkması lazım. Ümit ediyorum kısa zamanda belirsizlik ortadan kalkar" dedi.