Elektriğe zam Danıştay'da

Türkiye Kamu-Sen elektrik zammının iptali için Danıştay'a başvurdu. Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bütçenin dengesini bozanın halk değil, TBMM’de devlete milyarlarca lira hesap çıkaranlar olduğunu vurguladı.

Zamları protesto etmek için Güven Park’ta toplanan Kamu-Sen üyeleri elektrik zammının iptali ve yürütmesinin durdurulması için Danıştay'a başvurduğunu açıkladı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, burada yaptığı açıklamada, ''Hayali enflasyon hesabına göre hazırlanan bütçe hedefleri tutmayınca vatandaşın sırtına yüklenen vergi artışlarının ve zamların artık dayanılmaz hale geldiği'' ifade etti.

AA’nın haberine göre, Koncuk, 2012 yılı için memur ve emekli maaşlarına toplamda yüzde 8,2'lik artış yapılmasına rağmen, bütçe açıklarının kapatılması için ÖTV, tapu harçları, benzin, mazot, LPG, doğal gaz ve elektriğe zam yapıldığını söyledi.

“Bütçenin dengesini bozan işçiler, memurlar değil, TBMM’de devlete milyarlarca lira hesap çıkaranlardır”
Bu yılın başından Ekim ayına kadar doğal gaza yüzde 29,3, LPG'ye yüzde 25,9, mazota yüzde 13,5, benzine ise yüzde 12 zam yapıldığına dikkat çeken Koncuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütçenin dengesini bozanlar, memurlar, işçiler, emekliler, dul, yetim ve çiftçiler değildir. Bütçenin dengesini bozanlar TBMM tarafından kullanılan 28 araç için yıllık tam 454 bin TL yakıt bedelini devletin kaynaklarından ödetenlerdir. Bütçenin dengesini bozanlar temsil gideri adı altında devlete milyarlarca lira hesap çıkaranlardır. Bütçenin dengesini bozanlar, beş yıldızlı otellerde yaptıkları etkinliklerin parasını devlete ödetenlerdir. Bütçenin dengesini bozanlar, rahatları için milyonlarca lira bedelle kendilerine lojman binası yaptıranlar, kamunun gereksiz ve lüks tüketimine göz yumanlardır.

İsrail’in kurguladığı, ABD’nin yönettiği Büyük Ortadoğu Projesi’ne taşeronluk yapmak uğruna komşularımızla düşman olduk. Ortadoğu’da çıkarılan iç çatışmalarda malum devletler silah satarak para kazanıyor. Dünyanın en pahalı benzinini kullanmak istemiyoruz. Dünyanın en yüksek oranlı peşin vergisini vermek istemiyoruz. Siyasetçilerin beceriksizliklerin bedelini ödemek istemiyoruz. Adaletsiz vergi yükü altında ezilmek istemiyoruz. Nimeti paylaşırken bencil davrananların, külfeti bu milletin sırtına bindirmesine 'hayır' diyoruz. Bu adaletsizliklerin durdurulması memuru, emekliyi, dul ve yetimleri hallaç pamuğu gibi atan zamların iptali mahkemeye başvurmuş bulunuyoruz.”