Elektirik yine özelleştiriliyor

ÖİB, Boğaziçi, Gediz ve Akdeniz elektrik dağıtım bölgelerini özelleştirmekte kararlı. 2010 yılında Boğaziçi ve Gediz elektrik dağıtım bölgeleri için açılan ihalelerden sonuç alamayan ÖİB, bugün yeniden ilan açtığını duyurdu.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Boğaziçi, Gediz ve Akdeniz elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesi için yeniden ilan verdi.

İhalelerde son teklif verme tarihleri, Akdeniz EDAŞ için 6 Kasım, Boğaziçi EDAŞ için 13 Kasım ve Gediz EDAŞ için 20 Kasım olarak belirlendi. ÖİB'nin web sitesine yer alan açıklamaya göre, önyeterlilik için son başvuru tarihleri ise Akdeniz EDAŞ'ta 21 Eylül, Boğaziçi EDAŞ'ta 28 Eylül ve Gediz EDAŞ'ta 5 Ekim olarak belirlendi.

Tamamı blok satış yöntemiyle özelleşecek elektrik dağıtım bölgesi ihalelerinde geçici teminat tutarları ise Akdeniz EDAŞ için 15 milyon dolar, Boğaziçi EDAŞ için 30 milyon dolar ve Gediz EDAŞ için 23 milyon dolar olarak belirlendi.

Akdeniz Elektrik Antalya-Burdur-Isparta illerinin, Gediz Elektrik İzmir ve Manisa'nın, Boğaziçi Elektrik ise İstanbul Avrupa yakasının dağıtımını kapsıyor.

Boğaziçi ve Gediz elektrik dağıtım bölgelerinin önceki özelleştirme ihalesi Ağustos 2010'da, Akdeniz elektrik dağıtım bölgesininki ise Aralık 2010'da gerçekleştirilmişti. Ancak söz konusu dağıtım bölgeleri için teklif veren yatırımcılar, yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle ihaleler iptal edilmişti.