Ekonomi Bakanı Zeybekci: Moody's'i ülke olarak kaale almıyoruz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin IMF'yi yöneten 10 ülkeden biri haline geldiğini ve Türkiye'nin Moody's'in yorumlarını ülke olarak kaale almadığını söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye ile ilgili dokuz endişe belirttiğini dile getirerek, "Bir tanesi Türkiye'nin ekonomisi ile ilgili değil. Onun için biz onlara, 'sizin yaptığınız bu yorumları biz ülke olarak kale almıyoruz' diyoruz" dedi.

Türkiye'nin tamamında kalkınma, istihdam ve büyüme seferberliğinin olduğunu, eski karanlık günlerin geride kaldığını savunan Zeybekci, "O günler artık bir daha geriye gelmeyecektir. Yeni cumhurbaşkanımızla beraber Türkiye bugüne kadar olan süratini de artırarak gelişmelerine devam edecektir. Biz dostlarımızın bizimle ilgili düşünce ve desteklerinin farkındayız. Biz bu ülkenin 780 bin kilometrekaresine ve 77 milyonuna hizmetkar olmuş bir anlayışla, bundan sonrada 12. cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu ülke artık hak ettiği yere gelecektir" diye konuştu.

'Türkiye, IMF'yi yöneten 10 ülkeden biri'
Türkiye'nin IMF'yi yöneten 10 ülkeden biri haline geldiğini dile getiren Zeybekci, şöyle devam etti: "Türkiye, dünyada 'Türkiye' denildiği zaman hafif boynunu büktüğü, başını aşağıya eğdiği bir ülke değildir artık. Çünkü, eskisi gibi bu ülkede vergi gelirlerinin toplamı 100 iken 115 lirası faize gitmiyor da ondan. Eskisi gibi kamu harcamalarının tamamına yakını faize gitmiyor da ondan. Eskisi gibi bir yerlere el açıp, onların önlerinde diz kırıp birilerine 'eyvallah' etmiyor da ondan. Bakın bu ülke tarihinin en önemli seçimini yaparken geçen hafta seçimlerden önce Türkiye ile ilgili bir kredi derecelendirme kuruluşu, açıklama yapma gayreti ve acelesi içerisinde idi. Bizde 'biz onlardan bir hayır beklemiyoruz. Türkiye ile ilgili pozitif bir açıklama beklemiyoruz' dedik."