Dinci burjuvazinin Dubai görgüsüzlüğü

AKP döneminde iyice zenginleşen islamcı patronların evlerini yapan iç mimar Şafak Çak'ın anlattıkları, burjuvazinin bu kesiminin yaşam tarzı hakkında ilginç ipuçları veriyor.

soL (HABER MERKEZİ) "İslamcı burjuvazinin iç mimarı" olarak bilinen Şafak Çak'ın Vatan gazetesine verdiği röportaj, Refah Partisi döneminde doğan, AKP döneminde ise iyice serpilen dinci patronların yaşam tarzları konusunda ilginç bilgiler veriyor.

Sekiz yıldır iç mimarlık yapan Çak'ın yıldızı AKP döneminde parlamış. AKP zenginlerinin 2004 yılından itibaren şatafatlı evler yaptırmaya başladığını söyleyen Çak, bu kesimden ilk işini 2005'te almış.

"Şatafatı Dubai'den öğreniyorlar"

Şafak Çak, dinci zenginlerin şatafat merakının bilhassa Dubai'de okuttukları çocuklarından geldiğini söylüyor. Yaptığı pek çok evde kimi Osmanlı eşyalarının, örneğin Fatih'in tahtının kopyası bulunsa da, genel olarak islamcı zenginler için "teknoloji ve gösteriş ön planda. Tarih merakı yok. Antikaya meraklı değiller" diyor.

Verilen "şatafat" örneklerinden kimi gülünç, kimi dehşet verici. Röportajda evdeki plazma televizyonlarına 24 saat Kabe'den canlı yayın isteyenlerden, Boğaz kıyısındaki evlerinde rıhtıma çıkıp Boğaz'ı izlemek yerine evin dört bir yanına plazma ekran koydurup boğazı ekrandan izleyenlere klimalarından odalara gülsuyu pompalatanlardan, namaz kılınacak sedirlerin uzaktan kumandayla tavandan indiği namaz odalarına kadar her türlü gariplikten bahsediliyor.

Dinci burjuvazinin gizli çekiciliği
Şafak Çak, müşterileriyle yaptığı bir gizlilik sözleşmesinden de bahsediyor. Bu anlaşma uyarınca Çak da, müşterileri de, yapılan evin görüntülerini beş yıl boyunca basına vermiyorlar.

Bir de dua meselesi var tabii. Çak, bir iş aldığında dua edip istiareye yattığını, yalnızca o işi düşündüğünü ve nasıl bir dekorasyon yapacağına böyle karar verdiğini söylüyor.