Dikkat! kredi kartlarında yeni kesinti

Her geçen gün bankaların“masraf” adı atında tüketiciden tahsil ettikleri ücrete bir yenisi daha eklendi. Şimdi de kredi kartı sahiplerinden kartlarını kullanmasalar dahi “Aylık İşlemsizlik Ücreti” alındığı ortaya çıktı.

Buna göre, kredi kartını aldıktan sonra kullanmaya korkanlar, kartını kullanmayanlar ya da bankanın ısrarı üzerine kredi kartını kullanıma açtıranlar ekstrelerine yansıyan “Aylık İşlemsizlik Ücreti” ödemek zorunda.

Tüketiciler en çok bankacılık sektöründen şikâyet ediyor ve özellikle de kredi kartı kullanımında aldatılıyor. Kart sahipleri kullanmadıkları kartlar için bankaların ekstrelere yansıttığı “aylık işlemsizlik ücretini” şikâyet ediyor.

Bankaların bu yeni masrafına göre kredi kartını 3 ay boyunca kullanmayanlara 8 TL gibi bir işlemsizlik ücreti kesiyor. Yine kullanmamaya devam ederseniz bu sefer kredi kartını kullanana kadar aylık 3 TL gibi bir ücreti ödeyeceksiniz.

Bilindiği gibi, daha önce de geçmiş dönem hesap özeti talep edenlerden de kesinti yapılıyordu. Ayrıca hesap özetinin kâğıt olarak doğrudan veya kargo ile gönderilmesi durumunda gönderilen hesap özeti için ilgili ayda hesap özetine borç kaydedilirken artık hesap özetinin e-posta yolu ile gönderimi de ücretlendirilmeye tabi olmuştu.