Çiftçiye borçlanma şenliği

Denizbank, çiftçiler dahil kimsenin hatırlamadığı 14 Mayıs Çiftçiler Günü'nde başlattığı "tarım şenliği" ile çiftçilere kredi kartı dağıtıyor.

soL (HABER MERKEZİ) 14 Mayıs Çiftçiler Günü'nde "Tarım Şenliği" başlatan Denizbank, şenlik kapsamında dağıtacağı 150 bin adet kredi kartı ile çiftçileri toplam 300 milyon YTL borçlandırmayı hedefliyor.

Denizbank İşletme ve Tarım Bankacılığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, şenlikle ilgili olarak "Türkiye'de kayıtlı 3 milyon üreticiye 'Denizbank tarım bankacılığı yapıyor' mesajını götürmeyi amaçladıklarını" söyledi.

Borçlanmak artık çok kolay
Bankanın tarım içerikli tüm kredilerini "Üretici Kart" isimli kredi kartında topladıklarını belirten Ertürk, çiftçilerin kart almak için tek yapmaları gerekenin TC kimlik numaraları ve bulundukları ilin plaka kodunu yazarak kısa mesaj ile göndermeleri olduğunu, kendilerine beş dakika içinde yanıt verileceğini ve kartlarını en yakın Denizbank şubesinden alabileceklerini söyledi.

Ertürk ayrıca Denizbank temsilcilerinin köy köy dolaşarak Denizbank kampanyasının tanıtımını yapacaklarını belirtti.

Denizbank - Tarişbank - Dexia

1938'de bir kamu bankası olarak kurulan Denizbank, 1997 yılında Zorlu Holding'e satılmıştı. Daha sonra BDDK'dan Tarişbank'ı da bedelsiz olarak alan Zorlu, iki bankayı Denizbank çatısı altında birleştirmiş ve 2006 yılının Mayıs ayında Belçika-Fransız ortak bankası Dexia'ya satmıştı.

Dexia'nın Türkiye'deki borç verme stratejisinde tarım sektörü önemli bir yer tutuyor. Tarıma en fazla kredi veren özel banka olan Dexia'nın aynı zamanda önemli miktarda tarım arazisine sahip olduğu söyleniyor.