ÇATES özelleştirilecek!

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Çatalağzı Termik Santrali’ni (ÇATES) de özelleştirme programına aldı. Santral 31 Aralık 2015 tarihine kadar özelleştirilecek.

Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait 11 termik üretim tesisi, Elektrik Üretim A.Ş. ve Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait 16 hidroelektrik üretim tesisi ile Akarsu Santralleri ve Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş’ ne ait 19 dağıtım bölgesi Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 30.05.2003 tarihli kararı ile özelleştirme kapsamına alınan Seyitömer Termik Santrali’nin ardından 11 santrallik listede sıra Çatalağzı Termik Santrali’ne geldi.

Özelleştirme programına dahil edilen Çatalağzı Termik Santrali ve santral tarafından kullanılan taşınmazlar "varlık satışı" yöntemi ile 31 Aralık 2015 tarihine kadar özelleştirilecek.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) Çatalağzı Termik Santrali'ne ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre ÖYK, özelleştirme kapsamına alınarak özelleştirmeye hazırlık işlemine tabi tutulmasına karar verilmiş olan Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait Çatalağzı Termik Santrali'nin özelleştirme programına alınmasını karara bağladı.

(soL- Haber Merkezi)