Camiye bağış yap, vergi indirimi kap!

Hükümetin tasarrufları artırmak amacıyla hazırladığı yasa tasarısından, camiye bağış yapanlar için vergi indirimi kararı çıktı.

AKP’nin bireysel emekliliği teşvik etmek, tasarrufları artırmak, amacıyla hazırladığı yasa tasarısından, cami, kilise ve havra yaptıranlara ya da bağışta bulunanlara vergi indirimi çıktı.

Hürriyet gazetesinden Aysen Alp’in haberine göre, AKP hükümetinin tasarruf adına çıkardığı yasa tasarısından sigaraya yılda iki kere otomatik zam ve ibadethane yaptıranlara vergi indirimi çıktı.

Sigaraya otomatik zam ibadethaneye bağışa vergi indirimi
Tasarruf paketine göre, sigaradan alınan vergi, enflasyona endekslenecek ve yılda iki kez otomatik olarak zam yapılacakken, mevcut ibadethanelerin faaliyetlerini sürdürebilmeleri için yapılan her türlü bağışa da vergi indirimi yapılacak.

TBMM’ye gönderilen “Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 26 ve 27. maddeleri tütün ve tütün ürünleri üzerinden alınan verginin hesaplanmasında yöntem değişikliğine gidiyor. En büyük değişiklik ise sigaradan alınan verginin, otomatiğe bağlanması.

Tasarının 9. maddesi ise Gelir Vergisi Kanunu’nda değişiklik öngörüyor. Buna göre okul, sağlık tesisi, yurt, huzurevi, rehabilitasyon merkezi yaptıranlar gibi cami, kilise, havra gibi ibadethane yaptıranlar ya da buralara ayni ve nakdi bağışta bulunanlar da, bağışları miktarında gelir vergisinden indirebilecekler.

Yine aynı madde ile Kızılay’da olduğu gibi Yeşilay’a makbuz karşılığı yapılan nakdi yardımlar da vergi indiriminden yararlanabilecek.