Çalık'tan Kosova atağı

Kosova'da finans alanında "ilk" Türk yatırımcı olan Çalık Grubu iki ayrı şehirde faaliyet yürütüyor. Buradan Avrupa pazarına yakınlaşmayı hedeleyen Çalık Grubu, Kosova ekonomisine katkıda bulunduğun açıkladı.

soL (HABER MERKEZİ) Çalık Grubunun sahibi olduğu Milli Ticaret Bankas'ının (Banka Kombetare Tregtare-BKT), Priştina'dan sonra Kosova'daki ikinci şubesini Prizren'de açtığı bildirildi. Kosova'ya finans alanında yatırım yapan ilk Türk şirketi olan Çalık Grubu, bu şehirde yatırım yapma gerekçelerinden birini de nüfusun ağırlıklı olarak Türkçe konuşması olarak açıkladı.

Çalık Holdingden yapılan yazılı açıklamada, Kosova'da finans alanında "ilk" Türk yatırımcı olan Çalık Grubunun, sahibi olduğu BKT aracılığı ile Kosova'nın ekonomisine katkıda bulunmak üzere yatırımlarını sürdürdüğü ifade edildi.

Şubenin açılışı sırasında BKT Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Çalıkbank Genel Müdürü Önder Halisdemir'in, davetlilere "Türkçe" seslenerek, amaçlarının Kosova'nın kalkınmasına ve refah seviyesinin yükselmesine katkıda bulunmak olduğunu söylediği aktarıldı. Halisdemir, Balkanların en büyük Türk sermayeli yatırımcısı olan Çalık Grubunun stratejik önemdeki bu bölgenin finans sektörüne yatırımlarına devam edeceğini belirtti.

BKT Prizren Şubesinin açılış töreninde konuşan Prizren Valisi Ramadan Muja'nın ise "cesur Türk girişimcisinin Kosova'ya olan inancının memnuniyet verici olduğunu" belirterek, BKT ile bundan sonra küçük ve orta ölçekli firmaların ihtiyaç duyduğu finansman imkanına ulaşabileceğini söylediği kaydedildi.

AKP yandaşı Çalık grubu enerji alanındaki yatırımları ile dikkat çekerken son aylarda TMSF'nin el koyduğu ATV-Sabah İhalesini kazanması ile adından çokça sözettiriyor.