Borsalar yine düşüşte

Dünya genelinde birçok dev şirket ekonomik olarak zorlanıyor. General Motors’un şirket hisseleri düşmeyi sürdürürken, New York borsası da güne düşüşle başladı.

soL (HABER MERKEZİ) Dün 1991'den bu yana en düşük seviyesine gerileyen General Electrics şirketinin hisselerinde bugün de yüzde 1,2 düşüş yaşandı. Otomotiv şirketi General Motors hisselerinde de yüzde 14'lük bir düşüş kaydedildi. Ciddi mali sıkıntı içindeki General Motors, şirket geleceğinden kuşku duyduğunu duyurmuştu.

New York'da Dow Jones Sanayi Endeksi açılışından sonraki ilk yarım saatte 98,53 puan ( % 1,43 ) değer kaybıyla 6777,31'e indi. Standard &amp Poor 500 Endeksi de, 14,46 puan değer kaybıyla, 698,41'e indi.

İngiltere, Almanya ve Fransa'da da borsalarda yüzde 2 civarında düşüşler yaşandı. İMKB'de işlem gören hisse senetleri ise bugün 3,78 oranında değer kaybetti.

Bugün Avrupa ve İngiltere Merkez Bankalarının, faiz oranlarında yarım puanlık daha düşüşe gidecekleri açıklamasının, borsadaki durumu olumsuz yönde etkilediği düşünülüyor.