Bankalar yurt dışından borçlanıyor

Şekerbank ve Tekstilbank, yurtdışı kaynaklardan toplamda 460 milyon doları aşan miktarda borçlandı.

soL (HABER MERKEZİ) Bankacılık sektörünün yurtdışı kaynaklardan borçlanması sürüyor. Dün Tekstilbank 156,5 milyon dolar ve 87,5 milyon avro Şekerbank ise 170 milyon dolar sendikasyon kredisi aldı.

Tekstilbank'tan yapılan açıklamada, sendikasyon kredisinin 131 milyon 500 bin dolar ve 87 milyon 500 bin avro tutarındaki kısmının LIBOR+0,65 faizle 1 yıl vadeli, 25 milyon dolar tutarındaki kısmının ise LIBOR+0,90 faizle 2 yıl vadeli olarak alındığı belirtildi. Şekerbank'ın sendikasyon kredisi ise 1 yıl vadeli olarak LIBOR+0,80 faizle alındı.

"İstanbul'un finans merkezi olmaması için bir sebep yok"
Şekerbank'ın aldığı kredinin imza töreninde, ön düzenleyici bankalar adına bir konuşma yapan Emirates NBD PJSC Kurumsal Bankacılık Genel Müdürü Abdulwahed Al-Fahim, AKP hakkındaki kapatma davasının mevcut haliyle sonuçlanmış olmasının finans piyasalarında da rahatlama getireceğini savundu.

Türkiye'nin finans sektörünün işleyişinden çok memnun olduklarını dile getiren Al-Fahim, Orta Doğu sermayesinin Türkiye'ye ilgisinin arttığını söyledi.

Al-Fahim ayrıca, İstanbul'un finans merkezi olmaması için bir sebep görmediğini ve Türkiye'den banka satın almayı düşünüyor olduklarını söyledi.