Ban Ki-moon krize çare buldu!

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon "ekonomik krizden çıkışta kooperatiflerin lokomotif rolü oynayabileceğini" bildirdi.

soL (DIŞ HABERLER) 4 Temmuz Uluslararası Kooperatifler Günü" dolayısıyla yayımladığı bildiride, "Kooperatifler, korunmaya en fazla ihtiyacı olan kesimin direncini artırma özelliğine sahip bulunuyor. Küçük çiftçiler için daha dengeli pazarlar oluşturulmasına yardımcı oluyor, küçük girişimcilerin finansal hizmetlere erişim imkanı sağlıyor. Kooperatifler iş imkanları yaratıyor, çalışma koşullarının iyileştirilmesine katkıda bulunuyor" diyen Ban Ki-moon, şunları kaydetti:

"Kooperatiflerin ekonomik modeli sadakaya değil, kendi kendine yetme ve herkesin eşit ticari hakka sahip olması ilkesine dayanıyor. Finansal krizin vurduğu ülkelerde, bir çok finans kuruluşunun kredileri kesmek zorunda kaldığı bir dönemde, kooperatif bankalar ve kredi birlikleri kredi musluklarını açık tutarak en savunmasız kesimin aldığı darbenin hafiflemesini sağlıyor. Bütün bu gelişmeler, finansal sistemin dayanıklılığının sağlanabilmesi için güçlü alternatif iş modellerinin varlığının ve kurumsal çeşitliliğin sağlanmasının önemini vurguluyor."

"Kooperatiflerin daha fazla desteği hak ettiğini" söyleyen Ban Ki-moon, hükümetleri kooperatiflerin kurulması ve geliştirilmesini desteleyen politikalar oluşturmaya çağırdı.