Bakan Şimşek üzgün: Milletvekili maaşları enflasyon karşısında eriyormuş…

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün yaptığı açıklamada emekçileri güldürmeyi başardı. Bakan Şimşek, enflasyon karşısında eriyen iki kesimin aylık 11 bin lira kazanan milletvekilleri ve 7 bin liraya yakın maaş alan müsteşarlar olduğunu söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "2002 ile 2011 arası maaşı enflasyon karşısında eriyen sadece 2 kesim var, bunlardan biri müsteşarlar, diğeri ise milletvekilleri" dedi.

Batman'ın Koçaklar köyünde kurulan iftar sofrasında Kral TV ve Kral FM'de "Mehmet'in Gezegeni" adlı programa konuk olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, burada yaptığı açıklamada, herkesten geliri ölçüsünde vergi almayı şiar edindiklerini ileri sürdü.

Vatandaşların sesli mesaj yoluyla ilettikleri soruları yanıtlayan Şimşek, asgari ücretle çalışan bir işçinin "Milletvekillerinin bir gecede aldığı maaş zammı işçileri rahatsız ediyor" değerlendirmesi üzerine bunun istismar edilen bir konu olduğunu savundu.

2002 ile 2011 arası maaşı enflasyon karşısında eriyen sadece 2 kesim bulunduğunu belirten Şimşek, bunlardan birinin müsteşarlar diğerinin milletvekilleri olduğunu söyledi.