'Arkanızı IMF'ye verin'

Uluslararası yatırım kuruluşu Lehmann Brothers, Türkiye'nin cari açığı finanse etmek için sermaye girişine muhtaç olduğunu ve IMF ile yeni bir stand-by anlaşması yapmasının yabancı sermaye girişini artıracağını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Uluslararası yatırım kuruluşu Lehmann Brothers tarafından yayınlanan haftalık raporda, Türkiye'nin IMF ile yeni bir stand-by anlaşması yapmasının "yatırımcıların kaygılarını hafifleteceği ve yabancı sermaye girişini artıracağı" ifade edildi.

Raporda, siyasi belirsizlik ve dış ekonomik koşullar nedeniyle yatırımcıların Türkiye hakkında tedirgin oldukları belirtildi ve diğer yandan da Türkiye'nin büyümekte olan cari açığı finanse edebilmek için sermaye girişine muhtaç olduğu hatırlatıldı.

Raporda ayrıca, Merkez Bankası tarafından yürütülmekte olan sıkı para politikası ve yüksek faizlerin YTL'nin değer kaybını önlediğine, ancak aşırı değerli YTL'nin üzerindeki baskının giderek arttığına işaret edildi.

Türkiye ofisini resmi olarak geçtiğimiz hafta hizmete sokan Lehmann Brothers, 2007 senesinde İstanbul'da bir ofis açmış ve aynı yılın ekim ayında MNG Menkul Kıymetlerin tüm hissesini satın alarak yatırım bankacılığı ve sermaye piyasası danışmanlığı yapmaya başlamıştı.