ArcelorMittal, Erdemir’in tamamını istiyor

OYAK Genel Müdürü Ulusoy “Erdemir’de yabancı ortak istemiyoruz” diyedursun, yabancı ortak Erdemir’in tamamını almayı hedefliyor. Financial Times’ta yayınlanan bir habere göre, önceki gün bir borsa operasyonuyla Erdemir’deki hissesini yüzde 25’e çıkartan ArcelorMittal’in hedefi yüzde 51.

HABER MERKEZİ Çelik devi ArcelorMittal'in hafta başında piyasadan hisse toplayarak Erdemir'deki payını yüzde 25'e çıkartmasının ardından, şirketin hedefinin yüzde 51 olduğu konuşulmaya başladı. Ekonomi dünyasının önde gelen gazetelerinden Financial Times'ta bu yönde yapılan değerlendirmeler, Oyak Genel Müdürü Coşkun Ulusoy'un "Erdemir'e yabancı ortak istemiyoruz" açıklamasının Erdemir'in mevcut yabancı ortağı tarafından çok da ciddiye alınmadığını gösteriyor.

Financial Times'ta yayınlanan yazıda, "Mittal'ın Erdemir'i almak istediği oldukça açıktır" yorumuna yer verilirken, OYAK Başkan Yardımcısı ve Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Aydın Müderrisoğlu'nun, ArcelorMittal ile bu yönde herhangi bir görüşme yapmadıklarını söylemesine karşın, "Erdemir her türlü teklife açıktır" şeklinde bir açıklaması olduğu da belirtildi.

Oyakbank'ın hediyesi OYAK Emeklilik

Diğer yandan, Oyakbank'ı satın alan Hollanda merkezli ING Bank'ın OYAK Emeklilik'i de satın alacağı açıklandı. Oyakbank'ı 2,7 milyar dolara alan ING, OYAK Emeklilik'e 110 milyon avro (yaklaşık 170 milyon dolar) vereceği, satın alma işleminin 2008'in ikinci yarısında tamamlanacağı belirtiliyor.

ING'den yapılan yazılı açıklamada, OYAK Emeklilik'in ING'ye, Türkiye bireysel emeklilik sektörüne giriş yapmak için önemli bir fırsat sunacağı ve ING'nin Türkiye'deki bankacılık faaliyetlerine de hız kazandıracağı belirtildi.

Türkiye'de halen Oyakbank ismiyle faaliyet göstermekte olan ING Bank, 7 Temmuz itibariyle kendi ismini kullanmaya başlayacak.