Aras EDAŞ da Kiler'e kaldı

Doğu Anadolu'ya elektrik dağıtmakla yükümlü olan Aras EDAŞ 128,5 milyon dolara Kiler Grubu'na satıldı.

soL (HABER MERKEZİ) Doğu Anadolu'nun kuzey kesimine elektrik dağıtmakla yükümlü olan Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. (Aras EDAŞ) bugün yapılan ihale ile satıldı. İhaleyi 128,5 milyon dolarlık teklifle kazanan Kiler Grubu AKP'ye yakınlığıyla biliniyor.

İhalede açık artırma başlangıç bedeli 128 milyon dolar, artırma aralığı ise 500 bin dolar olarak belirlenirken, ilk turda Kiler'in tek rakibi olan Aşkale Çimento Sanayi Ticaret A.Ş teklif vermedi. Böylece Kiler, başlangıç bedelinin yalnızca bir adım üzeri olan fiyata kurumu almış oldu.

Kiler Grubu, daha önce İstanbul Mecidiyeköy'de bulunan Likör Fabrikası ihalesine iki kez tek başına katılmış ve bu ihaleler iptal edilmişti. Kulislerde Kiler'in "rakipsizliği"nin bir tesadüf olmadığı ve Kiler'in göz diktiği kamu mallarına başkalarının "nasıl olsa Kiler'e verirler" saikiyle el uzatmaktan çekindiği konuşuluyor.

Bununla birlikte, Aras Elektrik'in piyasa değerinin çok altında satıldığı belirtiliyor.

İlk hedef kaçağı kısmak
Aras EDAŞ, Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır ve Kars illerine elektrik dağıtıyor.
İhalenin ardından bir basın toplantısı yapan Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler'in ilk beyanatı "kaçağı azaltacağız" oldu. Aras EDAŞ'ta abone sayısının 796 bin, kaçak oranının ise yüzde 30 olduğunu belirten Kiler, bu oranı yüzde 5 düzeyine indirmeyi hedeflediklerini söyledi.