Anadolu elektiriği özelleştiriliyor

ÖİB Orta Anadolu ve Doğu'ya elektrik sağlayan Meram ve Aras Elektrik'in satış ihalesi için son teklif verme gününün sona erdiğini duyurdu. 2 şirkete toplam 7 teklif verildi.

soL (HABER MERKEZİ) Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Meram Elektrik Dağıtım A.Ş ve Aras Elektrik Dağıtım A.Ş'deki yüzde 100 oranındaki hissenin blok olarak satış yöntemi ile özelleştirilmesi amacıyla açılan ihalede, son teklif verme süresi dün sona erdi.

Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya, Karaman bölgelerine elektrik sağlayan Meram Elektrik'in geçici teminat tutarı 10 milyon dolar olarak açıklanmıştı. Meram Elektrik Dağıtım A.Ş'nin özelleştirilmesi için açılan ihaleye, Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş, Cengiz İnşaat A.Ş, Kiler Alış Veriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş, Barmek-Anel Ortak Girişim Grubu, İttifak Holding A.Ş teklif verdi.

Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır, Kars bölgelerine elektrik sağlayan Aras Elektrik için ise geçici teminat tutarı 5 milyon dolar olarak belilendi. Aras Elektrik Dağıtım A.Ş için Aşkale Çimento Sanayi Ticaret A.Ş ile Kiler Alış Veriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş teklif verdi.

Teklif veren şirketler arasında AKP'ye yakın isimler yer alırken, daha önce teklif verme süresi uzatılmıştı.