AKP'liyim, azarı severim

Başbakan Erdoğan'ın gazetecileri sık sık azarlamasının ardından Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, kendisine dövizdeki yükselişi soran bir muhabiri "Ben her gün size ekonomik değerlendirme yapmak zorunda değilim" diyerek azarladı.

soL (HABER MERKEZİ) Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te yerel basınla gerçekleştirdiği bir toplantı sırasında bir muhabiri, doların tırmanışıyla ilgili soru sorması üzerine "Ben her gün size ekonomik değerlendirme yapmak zorunda değilim" diyerek azarladı.

Bakan'ın korumaları basının fotoğraf ve görüntü almasına da müsaade etmezken, ulusal basın muhabirleri toplantı salonundan çıkarıldı, Bakan Şimşek bundan sonra yerel gazete sahipleri ve temsilcileriyle görüşmesini sürdürdü.

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD), olayla ilgili olarak Bakan Şimşek'e tepki göstererek bir açıklamada bulundu. EMD Yönetim Kurulu, açıklamasında "Görevi kamuoyunu bilgilendirmek olan gazeteciler her geçen gün başka bir engellemeyle karşılaşmaktadır. Bugün bunun bir örneğini de Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'le yaşamak zorunda kaldık. Şimşek, bugün seçim bölgesi olan Gaziantep'te görevini yapmak isteyen gazeteci arkadaşlarımıza hak etmedikleri bir tavırla yaklaşım göstermiştir. Hatta, sadece dolardaki yükselişi değerlendirmesini istediklerinde kızarak, 'Ben her gün size ekonomik değerlendirme yapmak zorunda değilim' demiştir. Doların zirve yaptığı, piyasaların alt üst olduğu bir dönemde Hazine'den sorumlu bir bakanın açıklama yapması zorunludur. Ekonominin Koordinatörü Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in ABD'de olduğu, Maliye Bakanı'nın da rahatsızlığı dikkate alındığında piyasaları sakinleştirmek elbette Şimşek'in sorumluluğudur. Unutulmamalıdır ki seçimle gelip o koltuklara oturanlar, ekonomik değerlendirmeleri gazeteciler için değil vatandaşlarına hesap vermek için yaparlar" dedi.