Güne soL'dan bakın

BAT: TEKEL'i küçülteceğiz

image TEKEL'in özelleştirilmesi büyük işçi eylemlerine sahne olmuştu.

Özelleştirilen TEKEL Sigara'yı satın alan BAT, TEKEL ismini kullanmaya devam edeceğini, ancak satın aldıkları altı fabrikadan yalnızca ikisini çalıştıracağını açıkladı.

soL (HABER MERKEZİ) Özelleştirilen TEKEL Sigara'yı satın alan British American Tobacco (BAT), TEKEL ismini kullanmaya devam edeceklerini, ancak satın aldıkları altı TEKEL fabrikasından yalnızca Samsun ve Tokat fabrikalarını çalıştıracaklarını söyledi.

TEKEL'e ait olan ve aralarında Tekel 2000, Tekel 2001, Samsun gibi çok aranan markaların bulunduğu 14 sigara markasını bu iki fabrikada üretmeye devam edecek olan BAT; bunun dışında, İzmir Tire'de bulunan fabrikasında kendisine ait markaları üretmeye devam edecek.

Konuya dair bir açıklama yapan BAT Yönetim Kurulu Üyesi Turagay, TEKELin Malatya, Adana ve Bitlis fabrikalarının üç yıldır faaliyette bulunmadığını, İstanbul'daki fabrikayı ise yalnızca üç yıllık kullanım hakkını satın aldıkları için çalıştırmayı riskli gördüklerini söyledi. Böylelikle, devlet tarafından TEKEL'in özelleştirmeye hazırlanma sürecinde yolu yapılan küçültme operasyonu tamamlanmış oluyor. Devlet mülkiyeti altındayken üç fabrikanın çalıştırılmayarak çürümeye terk edilmiş olması, özelleştirme sonrasında da fabrikaların kapatılmasına bahane teşkil ediyor.