Zerdari’nin bismillahı 'terörle mücadele'

Pakistan’da yeni seçilen Devlet Başkanı Ali Asif Zerdari, yemin töreninde Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ile birlikte ‘terörle mücadele’ mesajı verdi.

soL (DIŞ HABERLER) Pakistan'da devlet başkanlığına seçilen Ali Asif Zerdari, dünkü yemin töreninde terörle mücadele mesajları verdi. Törende, komşu ülke Afganistan'ın devlet başkanı Hamid Karzai de hazır bulundu.

Törenden sonra Karzai ile birlikte basına demeç veren Zerdari, ülkedeki Taliban militanlarına karşı mücadelede ABD ile işbirliği yapabileceğinin sinyallerini verdi. Zerdari, toplantıda Karzai'ye "Pakistan sizinle işbirliği yapmak istiyor" dedi. Terörle mücadele için "kapsamlı bir planı" olduğunu ifade eden Zerdari, konuyla ilgili ayrıntılara girmedi.

Karzai de iki ülkenin "yapışık kardeş" olduğunu ifade ederek, "Teröre karşı atacağınız bütün adımlarda Afganistan yanınızda olacaktır" şeklinde konuştu.

Askerler Irak'tan Afganistan'a kaydırılıyor
ABD Devlet Başkanı George W. Bush, önümüzdeki birkaç ayda 8 bin askerin Irak'tan çekileceğini ve 4.500 askerin Afganistan'a gönderileceğini açıkladı. Ulusal Savunma Üniversitesi'nde konuşan Bush, Irak'ta direnişin Iraklı güçlere devredilmesi ve Afganistan'da Taliban'ın saldırılarının artması karşısında bu kararın alındığını belirtti.

Kararın uygulanmasıyla Irak'taki ABD askeri sayısı 138 bine düşecek, Afganistan'daki asker sayısı ise yaklaşık 37 bin 500 olacak.