Yunanistanlı faşistlerin ardından Mısırlı şeriatçılardan da Erdoğan’a destek geldi

Mısır’da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye yakınlığı ile bilinen şeriatçı Müslüman Kardeşler ve siyasi kolu Özgülük ve Adalet Partisi’den Erdoğan’a destek geldi.

Yunanistan parlamentosundaki faşist Altın Şafak Partisi’nin ardından Başbakan Tayyip Erdoğan’a bir destek de Mısırlı Müslüman Kardeşler (MK) ve iktidardaki siyasi kolu Özgürlük ve Adalet Partisi’nden (ÖAP) geldi.

El Arabiya’nın Mısır basınına dayandırdığı habere göre, ÖAP liderleri dün yaptıkları açıklamada, Gezi Direnişi ’ne katılan eylemcilerin, hükümetin “oldukça başarılı bir şekilde yürüyen İslamcı projesinin başarısızlığa uğramasını isteye çevreler” tarafından fonlandığını öne sürdü.

ÖAP Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim, bazı “yabancı grupların uluslararası çıkarlara hizmet etmek için iç meseleleri maniple etmeyi istediğini” söyledi. Ancak İbrahim, bu “yabancı grupların” kim olduğu konusuna açıklık getirmedi.

Ülke ekonomisinde ve insanların gelir düzeyinde “görülmemiş” ilerlemeler kaydedildiğini ileri süren İbrahim, eylemlerin de, "İslam'la ilgili olan her şeyle savaşma amacına hizmet ettiğini" savundu.

(soL- Dış Haberler)