Yunanistan Komünist Partisi: 'Hükümet ve AB denizi bile satar'

Yunan hükümeti liman ve marinaların özelleştirilmesi sürecini başlattı.

Krizle mücadele eden Yunan hükümeti AB-İMF tarafından dayatılan politikalara uygun olarak özelleştirmelere hız verdi. Yunanistan Özelleştirme Komitesi, ülkedeki 23 küçük liman ve marinanın özelleştirilmesi için ihale açılmasına karar verdi.

Yunanistan Maliye Bakanlığı, limanların özelleştirilmesi için ihale açma yetkisinin Varlık Geliştirme Fonu'na verildiğini açıkladı. Özelleştirilecek varlıklar arasında Zakintos, Katakolo ve Argostoli limanlarının yanı sıra, Glifada marinası da bulunuyor. Ayrıca, liman ve marinaların faaliyetinin, ilgili yatırımcılar bulunana kadar her zamanki şekilde devam edeceği açıklandı.

Geçen ay Yunanistan'ın ikinci büyük limanını işleten Selanik Liman Başkanlığı, 11,3 milyon euro değerindeki marinayı inşa etmek ve işletmek için iki yatırımcı şirketi davet etmişti. Liman şirketinin yaptığı açıklamaya göre, marinanın inşası üç yıl sürecek ve tesisi çalıştırmak için imtiyaz hakkı en az 30 yıl olacak.

KKE: “Hükümet ve AB denizin kendisini bile satar”
AB ve IMF Troykası gelirlerini arttırmak isteyen koalisyon hükümetinden liman ve marinaları özelleştirmesi talebi Yunan Komünist Partisi (KKE) tarafından tepki ile karşılandı.

Yunan Komünist Partisi tarafından yapılan açıklamada, "Eğer halk karşı çıkmazsa, bu hükümet ve Avrupa Birliği, kodamanlara ve büyük işadamlarına sadece limanların kullanım hakkını değil, denizin kendisini bile satarlar" ifadesi kullanıldı.

(soL-Haber Merkezi)