Yunan mahkemesinden 28 Bangladeşli işçiyi vuran çiftçilere beraat

28 Bangladeşli göçmen işçiye silahlı saldırıda bulunan Yunan çiftçiler için verilen beraat kararı, ırkçılığa karşı mücadele eden gruplar ve siyasetçiler tarafından skandal olarak nitelenirken, sert bir dille kınandı.

(soL - Dış Haberler) Yunanistan'da Bangladeşli 28 çilek toplayıcı göçmen işçinin vurulmasına ilişkin davada işçileri vuran çiftçilerin beraat etmesi ülkede büyük tepkiye yol açtı.

Siyasetçiler, ırkçılık karşıtı gruplar ve sendikalar göçmen işçilerin Yunanistan'da tutulduğu korkunç koşulları işaret ederek mahkemenin aldığı kararı kınadı.

Kurbanların avukatı Moisis Karabeyidis "Bir Yunan olarak utanıyorum, mahkeme mağdurlara korkunç şekilde davrandı, bir öfkeye ve utanca neden oldu" açıklamasında bulundu.

Yunanistan'da Peloponnes bölgesinde İliya'da çalışan 200 Bangladeşli tarım işçisi, 6 aydır ödenmeyen ücretlerini işverenden talep etmiş, işçilere işverenin 3 adamı av tüfeğiyle saldırmış, silahlı çiftçiler, 8'i ciddi olmak üzere 28 Bangladeşli göçmeni yaralamıştı.

Saldırıya uğrayan bir işçi, yerel bir gazeteye verdiği açıklamada "Bize dün paramızı alacağımız söylendi. Daha sonra akşam üzeri ödeneceği ifade edildi. Son 6 ayda alacaklarımız 150 bin Euro'ya çıktı. Paramızı vermediler ve işimize dönmemizi istediler. Biz reddedince 3 kişi ateş etmeye başladı. Paramızı ilk defa ödemiyor değiller. Geçen yıl bir çek verdiler. Elimde kaldı. Paramı hiçbir zaman alamadım" demişti.

Skandal kararı kınayan ırkçılık karşıtı örgütler, Yunan adalet sisteminin tarafsızlığı konusunda soru işaretlerinin doğduğunu ve bu durumla mücadele edeceklerini duyurdu.