Yunan emekçilerden grev kararı

Yunanistan emek örgütleri kükümetin krizin faturasını emekçilere çıkarma planını bozmaya hazırlanıyorlar.

soL (DIŞ HABERLER) Yunanistan emek örgütleri hükümetin krizi bahane ederek sosyal harcamaları kısmasına tepki olarak Perşembe günü 24 saatlik genel greve çıkacaklarını açıkladılar.

Toplu taşıma sistemi ve diğer kamu hizmetlerinin durdurulacağı ifade edilirken havaalanı görevlilerinin de gündüz 12den 3'e kadar iş bırakacağı belirtiliyor. Hava trafiğinin aksamaya uğraması beklenirken, Olympic Havayolları 140 uçuşu şimdiden iptal ettiğini açıkladı.

Hastanelerin acil servis dışındaki bölümlerinin kapalı olacağı ifade edilirken, basın emekçileri de ülke çapında grev yaparak Cuma günkü gazetelerin çıkmamasını sağlayacaklar.

İngiltere'de toplanacak G-20 zirvesiyle aynı gün yapılacak genel grev, G-20 protestolarına da destek vermeyi amaçlıyor. Eylem, Aralık ayında 15 yaşındaki bir gencin polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından patlak veren protesto dalgasından bu yana ikinci genel grev olacak.

Muhafazakar Karamanlis hükümetinin geçtiğimiz ay içerisinde kamu emekçilerinin ücretlerinin dondurulduğunu ve bazı çalışanlara vergi zammı yapıldığını açıklaması emek örgütleri için bardağı taşıran son damla oldu.

GSEE adlı sendika federasyonu sözcüsü Stathis Anestis yaptığı açıklamada "İşçiler öfkeli çünkü hayat standartları düşüyor ve işlerini kaybetme tehdidiyle karşı karşıyalar" dedi.