Yine Airbus yine kaza

Yemen'den, Komor adalarının başkenti Moroni'ye giderken kötü hava koşulları altında gerçekleşen iniş sırasında Hint Okyanusu'na çakılan Yemen devlet havayollarına ait Airbus 310 tipi yolcu uçağından sadece bir kişi kurtarılırken, Airbus şirketi bir kez daha tepki çekti.

soL (DIŞ HABERLER) 1 Haziran'da Air France'a ait bir Airbus A330'un 228 yolcusuyla Brezilya açıklarında Atlas Okyanusu'na çakılmasından sonra bir ay içinde ikinci uçak kazası haberi geldi. Yemen'in başkenti Sana'dan Komor Adaları'nın başkenti Moroni'ye giden 142 yolcu ve 11 kişilik mürettebat taşıyan Airbus 310 tipi uçak, rüzgar hızının saatte 115 kilometreyi bulduğu kötü hava şartları altında inişe geçerek okyanusa çakıldı. Kazadan mucize eseri bir çocuk kurtarıldı.

Fransız hükümeti, arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere iki savaş gemisi ve bir uçağını bölgeye gönderdi.1 Haziran'daki uçak kazasını henüz aydınlatmadan ikinci bir uçak kazasının yaşayan Airbus'a tepkiler yoğunlaşıyor. Fransa'nın Ulaştırmadan Sorumlu Devlet Bakanı Dominique Bussereau, düşen uçakta daha önce çok sayıda arıza gözlemlenmiş olduğunu söylerken havada yolcu güvenliğinin kalmadığı bir kez daha görüldü.