Yermük Kampı temizleniyor mu?

Suriye'de Filistinliler'in yaşadığı mülteci kampı Yermük'ten El Kaide ve ÖSO'ya bağlı İslamcı birliklerin çekileceği iddia ediliyor. FHKC'nin yayınladığı bildiride militanlara kampı terk etmek için 72 saat süre verdikleri belirtiliyor.

(soL-Dış Haberler) Şam'da bulunan ve 100.000'den fazla Filistinli mültecinin yaşadığı Yermük Kampı için Suriye'deki cihatçı örgütlerle bir anlaşmaya varıldığı belirtiliyor. Geçtiğimiz yıl içinde, kampta bulunan Filistinliler'in güvenliği için, El Kaide ve ÖSO'ya bağlı birliklere çekilme çağrısı yapılmış ancak bir sonuca varılamamıştı.

Dün bir açıklama yapan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nden(FHKC) Halid Abdülmecid, İslamcı birliklerin çekilme konusunda bir eğilim gösterdiklerini belirtti. Kampı asıl sahiplerine teslim etmek için bir heyet ile silahlı gruplarla görüştüklerini belirten Abdülmecid, silahlı grupların Suriye kuvvetlerince kuşatılmasının ve Beşar Esad'ın genel af ilanından sonra çekilme konusunda istekli olduklarını ifade etti.

Öte yandan bir başka kaynakta ise, Filistin Kurtuluş Örgütü temsilcisi Enver Abdulhadi'nin gruplar arasında arabulucuk yaptığı ve İslamcı militanların kampın dışına çıkmasında anlaşma sağlandı açıklandı. FHKC'nin yayınladığı bildiride militanlara kampı terk etmek için 72 saat süre verdikleri iddia ediliyor.