Yemen’de askeri üsse saldırı: 21 ölü

Yemen’de bir askeri üsse düzenlenen saldırıda en az 21 kişinin öldüğü bildirildi. Saldırıyı düzenleyenlerin El Kaide militanları olduğundan şüpheleniliyor.

El Cezire'nin haberine göre, Yemen'in güney eyaleti Abyan'da bir askeri üsse düzenlenen saldırıda en az 11 askerin öldüğü bildirildi. El Kaide’nin düzenlediğinden şüphelenilen saldırının ardından 10 militanın da öldürüldüğü belirtiliyor.

El Cezire
’nin askeri ve tıbbi kaynaklara dayandırdığı haberde, militanların bomba yüklü bir araçla üsse saldırıldığı ifade edildi. Saldırı sonrası gerçekleşen çatışmalarda 15 askerin de yaralandığı belirtiliyor.

30 kişi öldürülmüştü
Eylül başında, Yemen ordusundan yapılan bir açıklamada, ABD ve Yemen işbirşliği ile düzenlenen saldırılarda El Kaide üyesi olduğu tahmin edilen 30 kişinin öldürüldüğü açıklanmıştı.

İran merkezli haber ajansı Press TV ise, görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde, ölenlerin çoğunun sivil olduğunu iddia etmişti.

2010 yılından itibaren, ABD ordusu Yemen’de "anti-terörist operasyonlar için faaliyet yürüttüğünü" kabul ediyor. Yemen muhalefeti ise hükümeti Batılı gülerin desteğini almak için bölgeyi El Kaide kontrolüne bırakmakla suçluyor.

(soL- Dış Haberler)