Yarmuk kampına saldırı iddiası

Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Filistinlilerin kaldığı mülteci kampı Yarmuk'u Suriye jetlerinin bombaladığı iddia edildi. Suriye kaynakları Yarmuk'a Nusra Cephesi'nin saldırdığınısöylerken, "muhalifler"den çelişkili ölü ve yaralı sayıları geliyor.

Olayla ilgili BBC Türkçe’ye Şam’dan bilgi veren gazeteci Hediye Levent Suriye basınında olayın ‘El Nusra Cephesi’ne bağlı silahlı teröristler kampa saldırdı’ şeklinde aktarıldığını belirtiyor.

Levent basındaki haberlerde “Yarmuk'ta yaşayan mülteciler (Filistinliler) ile teröristler arasında çatışma çıktı" ifadesinin yer aldığını söylüyor.

Olayda ölenler ve yaralananlarla ilgili henüz çatışan hiçbir taraftan açıklama yapılmadı.

Bununla birlikte İngiltere merkezli insan hakları örgütü Suriye İnsan Hakları için Gözlemevi (SOHR) olayda en az sekiz kişinin öldüğünü bildirdi.

Yarmuk adlı kampta Filistinliler'in dışında çatışmalar nedeniyle yaşadıkları yerlerden ayrılmış Suriyeliler de bulunuyordu.

SOHR saldırının Şam'ın güneyinde isyancılarla Suriye ordusu arasındaki çatışmaların yaşandığı Pazar günü gerçekleştirilen altıncı saldırı olduğunu bildirdi.

Suriye'de yaklaşık yarım milyon Filistinli yaşıyor.

Ülkede yaşayan Filistinliler'in bir bölümü Beşar Esad yönetimini diğer bölümüyse isyancıları destekliyor.

Hediye Levent, Yarmuk semtinin Şam’a girişler açısından kritik olması sebebiyle uzun süredir burada isyancılar ve Suriye ordusu arasında çatışmalarla birlikte bombalı saldırıların gerçekleştirildiğini söylüyor.

El Ahbar gazetesi ise, Reuters'in başvurduğu "muhalifler"in ölü sayısını 25, SOHR'un ise 8 olarak vermesine dikkat çekti.