Yandaş medya Venezuela'da!

Venezuela’da karşıdevrimci El Universal gazetesi, “Lübnan’dan İsrail’e roket fırlatıyorlar” altyazısının üzerine Filistin ve Venezuela bayraklarını taşıyan insanların olduğu bir fotoğraf koydu.

soL (DIŞ HABERLER) 9 Ocak günü yayınlanan Venezuela'daki El Universal gazetesi, art niyetli bir şekilde gerçeği saptırma amacı taşıyan bir haberciliğe imza attı. Venezuela ve Filistin bayrağı taşıyan kadınların olduğu fotoğrafın altına gazete, "Lübnan'dan İsrail'e roket fırlatıyorlar" yazısını ekledi.

Fotoğrafta bir grup kadın İsrail kontrol noktasına doğru yürürlerken, ellerinde Venezuela ve Filistin bayrakları taşıyorlar. Herhalde El Universal gazetesi editörleri, gazetede fotoğrafa baktıktan sonra alttaki yazıyı okuyan insanların "Ne barbarlık! Lübnan İsrail'i bombalıyor, Venezuela da onları destekliyor" demesini hedeflemiş.

Venezuela'nın devrimci liderliğine ve özel olarak Chávez'e karşı yayın yapmak için gerçekleri saptıran gazete, Chávez'e ve Venezuela liderliğine direnen Filistin halkına destek olduğu için karşı çıkarken, Filistin ve Lübnan'da olanları ABD'nin en gerici gazetelerinden geri kalmayacak kadar İsrail taraftarı bir yalancılıkla haberleştirdi.

Venezuela'da karşıdevrimci basın 2002 yılında Chávez'e karşı düzenlenen darbeyi de desteklemiş, darbenin boşa çıkarılmasının ardından da Bolivarcı devrim karşıtı yayınlarını daha da sertleştirerek sürdürmüştü. ABD ve ABD kökenli insan hakları örgütleri, sıklıkla Venezuela'da bu medya organlarının ifade özgürlüğünün kısıtlandığını savunuyorlar.