Venezuela'da rafineri patlamasında ölenlerin sayısı 39'a yükseldi

Venezuela'nın Falcon eyaletindeki petrol rafinerisinde dün meydana gelen patlamada, hayatını kaybedenlerin sayısının 39'a çıktığı bildirildi.

Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Elias Jaua, Paraguana yarımadasında yer alan, ülkenin en büyük rafinerisi olan Amuay'daki patlamada ölenlerden 18'nin Ulusal Muhafız birliğine mensup askerler olduğunu, hayatını kaybeden 6 kişinin kimliğinin ise henüz belirlenemediğini belirtti.

Jaua'dan önce açıklamada bulunan Venezualalı yetkililer, ölenler arasında 10 yaşında bir erkek çocuğu bulunduğunu kaydetti.

Venezuela Sağlık Bakanı Eugenia Sader, yaralıların kaldırıldığı hastaneden yaptığı açıklamada patlama sonucu 9'u ağır 86 kişinin yaralandığını söyledi. Sader, hastaneye kaldırılanlar arasında hafif yaralanan 77 kişinin tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiklerini belirtti.

Patlamanın ardından gece yaklaşık 30 metre yüksekliğe erişen alevlerin etkisinin olayın üzerinden 20 saat geçmesine rağmen sürdüğü, bıraktığı sıcaklığın bölgeden yaklaşık 300 metre uzaklıkta yaşayanlar tarafından halen hissedildiği bildirildi.

Venezuela halkı yasta
Devlet Başkanı Hugo Chavez, Venezuela'nın petrol endüstrisinde meydana gelen en ölümcül felaketlerden biri olan patlamanın ardından yaptığı açıklamada, ülkede 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

Chavez, telefon aracılığıyla devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, patlamanın nedeninin belirlenmesi için yetkililere talimat verildiğini kaydetti.

Venezula Petrol Bakanı Rafael Ramirez de patlamaya neden olan gaz sızıntısının nedenini belirlemek üzere bir soruşturma heyeti oluşturduğunu, ayrıca soruşturmayı ve bölgedeki askerleri yönetmek üzere bir savcının atandığını söyledi.

Ramirez dün yaptığı açıklamada, sıcak havalar yüzünden ürün depolama alanında biriken gaz sıkışması yüzünden patlamanın meydana geldiğini açıklamıştı.

Rafael Ramirez de ülkede, ihracat ve iç tüketim için petrol akışını sağlayacak yeterli rezervlerin bulunduğunu, denizyoluyla yapılan petrol sevkiyatı üzerinde de patlamanın önemli bir etkisinin bulunmadığını kaydetti.

(soL-Dış Haberler)