Venezuela barışçıl nükleer teknolojiye yöneliyor

Venezuela hükümeti, bir yandan dünyanın nükleer silahlardan arınması için mücadele ederken, diğer yandan da barışçıl nükleer teknoloji elde etmek ve geliştirmek için çaba gösteriyor.

soL (DIŞ HABERLER) Venezuela lideri Hugo Chávez, Kolombiya Devlet Başkanı &Aacutelvaro Uribe'yle yaptığı bir toplantının ardından bir yandan dünyanın nükleer silahlardan arınması için mücadele ederken, diğer yandan da barışçıl nükleer teknoloji elde etmek ve geliştirmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

Chávez, barışı sağlama ve nükleer silahlar ve kitle imha silahlarının yarattığı tehdidin önüne geçme mücadelesinin, Venezuela hükümetinin gündeminde üst sıralarda bulunduğunu belirtti. Chávez, hükümetinin sivil amaçlar için nükleer teknoloji elde etme ve geliştirme niyetinde olduğunu ve bunun için çaba gösterdiğini de ekledi.

Hugo Chávez, Kolombiya'da ve başka yerlerde silahlı mücadele veren grupları desteklemediklerini de vurguladı.

Geçen sene Kolombiya hükümeti, ellerindeki bazı rehinelerin ailelerine teslim edilmesi için Ekvador sınırını geçen FARC gerillalarına, ABD'nin de desteğiyle Ekvador toprakları içerisinde saldırmış, bu hareket Ekvador ve Venezuela'nın, Kolombiya'yla sınırlarına asker yığmalarıyla sonuçlanmıştı. O dönemde savaşın eşiğine gelen Venezuela ve Kolombiya, ikili ilişkileri geliştirmek için uğraş veriyor.