Ve beklenen oldu...

Rusya, Güney Osetya ve Abhazya'nın bağımsızlığını tanıdı. Rus parlamentosu Duma'dan geçen kararı Devlet Başkanı Medvedev de imzalayınca, Moskova'nın Kafkaslar'daki gerilimde ateşle oynayan ABD karşısında kolay geri adım atmayacağı ortaya çıktı.

soL (DIŞ HABERLER) Rusya Devlet Başkanı Medvedev, Güney Osetya ve Abhazya'nın bağımsızlığını tanıyan Meclis kararını imzaladı. Böylece bir süredir fiilen bağımsız bir ülke olan Abhazya ile, son gerilim sırasında Gürcistan'ın işgal girişimi ile karşılaşan Güney Osetya, Kosova gibi uluslararası alanda statüsü tartışmalı ülkeler sınıfına dahil oldu.

Rusya kararın uluslararası anlaşmalara tamamen uygun bir biçimde alındığını açıklarken, başka ülkeleri de aynı doğrultuda adım atmaya çağırdı. Rusya'nın bu karardan önce 15'e yakın ülkeyi kısa sürede bu adımı atma konusunda ikna ettiği haberleri de geliyor.

ABD yönetimi karara sert tepki gösterirken, NATO'nun Karadeniz'deki savaş gemisi sayısı dokuza çıktı. Rus Genelkurmayı'ndan yapılan açıklamada sekiz geminin daha Karadeniz'e açılacağı istihbaratının elde edildiği ileri sürüldü.