Ürdün'den Türkiye'ye uçaklarla cihadcı geliyor!

Lazkiye'de İslamcıların yoğun saldırısı sürerken, Türkiye'nin bu saldırıdaki rolüne dair yeni bilgiler geliyor. Muhalefet kaynaklarının iddiasına göre, son üç gün içinde Ürdün'den Türkiye'ye binin üzerinde cihadcı uçakla gönderildi.

(soL - Dış Haberler) Lübnan'dan yayın yapan El Ahbar gazetesinden Suheyb Ancarini'nin haberine göre, Ürdün'den Türkiye'ye binlerce cihadcı taşıyan bir "hava köprüsü" oluşturulmuş durumda.

Muhalefet kaynaklarının Ürdünlü "güvenilir kaynaklaradn" doğrulattığı bilgilere göre, son üç gün içerisinde Ürdün'ün Marka Havaalanı'ndan Antakya'ya uçakla binin üzerinde cihadcı militan taşındı. Bu militanlar, Türkiye geldikten hemen sonra Lazkiye ve Kesab'da yoğunlaşan operasyon bölgesine gönderiliyorlar.

Değişik uluslardan cihadcıların bazılarının, Ürdün'ün başkenti Amman'da bulunan El Rasifa bölgesindeki kamplarda yoğun bir eğitimden geçtikleri söyleniyor. Kaynaklara göre, Ürdün'den Türkiye'ye transfer, Ürdün istihbaratının işbirliğinde ve ABD'nin doğrudan gözetiminde gerçekleştiriliyor. Ürdün'ün, kendi coğrafyasından açılacak ve sıkıntı yaratabilecek bir güney cephesi yerine, "alternatif plan" olarak Lazkiye saldırını desteklediği iddia ediliyor.

Ürdün'den eğitim gören cihadcıların, Türkiye'de üslenen ve çoğunlukla savaş deneyimine sahip Çeçenlere katılarak, Lazkiye'ye desteğe gittiği de gelen bilgiler arasında.

El Ahbar'a konuşan cihadcı bir kaynak, cihadcıların "Enfal" adını verdilkleri operasyona katılmak için çok sayıda ülkeden militanların geldiğini doğrularken, esas olarak Kastel Maaf ve el-Bedrusiye'deki çatışmlara yoğunlaştıklarını söyledi. Cihadcıya göre, Kastel Maaf, Kesab'a giden tek gerçek yol el-Bedrusiye ise Semra ve Taşalma'ya ulaşmanın tek yolu.